1987 E30 316 a.k.a. winterwagen

V tej temi lahko predstavite svoje vozilo ali projekt.

Re: 1987 E30 316 a.k.a. winterwagen

OdgovorNapisal/-a marc » 19 Dec 2014, 00:15

Hoonigan napisal/-a:Super. :)

Da ne bomo preveč off topic, bi kdo pokomentiru oglas, ceno itd.? :)

Si tretji najcenejši na avto.netu. Konkurenca so tale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=907 ... serija%203: , no ni ravno neka konkurenca haha. In pa še en moder za 800, stanje tudi vprašljivo. Vsi trije so fergazerci, pfl in 4v, tako, da je primerjava na mestu in glede na to kar si napisal je dobre 1000€ brez platišč čisto ok cena. :D

Kar se oglasa tiče vse korektno edino pod opremo popravi tole: ''M-Tech spoiler'' Če si mislil tistega, ki ga imaš na zadnji haubi je originalen športni spojler. Razlika med športnim in Mtech1 spojlerjem pa je dobrih 100€ :D.
Uporabniški avatar
marc

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Jack747 » 19 Dec 2014, 00:21

Jaz bi pohvalil opis oglasa, saj je lepo strukturiran in pravilno slovensko napisan... Tistih ATRAKTIVEN-KOT-NOV-1LASNIK-ODLICNE-VOZNE-LASNOSTI (ja, brez t-ja) ne prebavljam dobro in jih niti ne pogledam (sicer teh oglasov za oldie-je ni, pa me vendarle tako razhudijo, da moram tudi tukaj malo duso ocistit). Resno ne jemljem tudi tistih, ki imajo v opisu: dobro ohranjen... vec info na tel.. Menim, da si dovolj iskreno napisal vse, kar je na avtu bilo postorjeno in kaksno je stanje. Cena se mi pa tudi zdi primerna, glede na to da avto ni niti muzejski primerek niti hranilnica železovega (III) oksid hidrata (rje, kot pravi nek vprašljivo zanesljiv vir iz medmrežja). Upam, da čim prej prodaš in da se lotiš e12-ke, da beremo spet tvoje zanimive prigode. Pa srečno.
Uporabniški avatar
Jack747

OdgovorNapisal/-a FR Wolf » 19 Dec 2014, 00:40

Hoonigan napisal/-a:
FR Wolf napisal/-a:Si ti potem tisti, ki je kupil e12? :)

Jack747 napisal/-a:
e12.si incoming? :D

Špijuni, vse mate pod kontrolo. :))
Nova pridobitev še ni uradno moja, ma pa že nickname - OSEL. To je v bistvu kratica za Old School Executive Limousine, spomnu sem se jo pa med tem, ko sem razmišlju, kakšen osel sem, da se bom šel zaje*avat z iskanjem delov za ta avto, vsakič, ko bom kej rabil... :D

Še link do oglasa...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=917 ... 0obnovljen

Želim ti uspešno prodajo e30!

Hja če je pa zginla ena e12 z a.neta, za kero sm še sam reku da bi jo blo fajn it pogledat za nekoga k ma strast za te mašine. Kaplja čez rob je bil pa podatek z m20 motorjem ;)
Upam da čimprej odpreš temo in nas use obvestiš o tem. Za okus pa ena fotka men noro lepe e12. Keri me poznajo bojo z zaprtimi očmi vedl da gre za Alpino :)
Priponke
Alpina-BMW-528-Seitenansicht-fotoshowBigImage-c4b64bf7-767477.jpg
Alpinas were always posh hot rods!
Uporabniški avatar
FR Wolf

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 19 Dec 2014, 01:07

marc napisal/-a:
Hoonigan napisal/-a:Super. :)

Da ne bomo preveč off topic, bi kdo pokomentiru oglas, ceno itd.? :)

Si tretji najcenejši na avto.netu. Konkurenca so tale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=907 ... serija%203: , no ni ravno neka konkurenca haha. In pa še en moder za 800, stanje tudi vprašljivo. Vsi trije so fergazerci, pfl in 4v, tako, da je primerjava na mestu in glede na to kar si napisal je dobre 1000€ brez platišč čisto ok cena. :D

Kar se oglasa tiče vse korektno edino pod opremo popravi tole: ''M-Tech spoiler'' Če si mislil tistega, ki ga imaš na zadnji haubi je originalen športni spojler. Razlika med športnim in Mtech1 spojlerjem pa je dobrih 100€ :D.

Moja E30ka ni v nulo, ampak že po slikah bi reku, da je med njim in tistim za 600€ svetlobna leta razlike. Tisti za 800€ že boljš zgleda, potem sta pa še 316i, o katerem je govora v sosednji temi in je baje dejansko 316f, ki ni v dobrem stanju, in 318iS, za katerega je lastnik napisal, da se ni vlagalo v izgled, ker je bil avto samo za zabavo. Ni si lih reklame naredu s tem opisom, je pa vsaj iskren. :D Tko da mislim, da je cena kr primerno postavljena glede na konkurenco in glede na moj vložek.

Hvala za popravek, tuki mi še manjka znanja. Bom popravil jutr, ko bodo tud nove slike, da lahko zaenkrat še spremljam oglede. :P

Jack747 napisal/-a:Jaz bi pohvalil opis oglasa, saj je lepo strukturiran in pravilno slovensko napisan... Tistih ATRAKTIVEN-KOT-NOV-1LASNIK-ODLICNE-VOZNE-LASNOSTI (ja, brez t-ja) ne prebavljam dobro in jih niti ne pogledam (sicer teh oglasov za oldie-je ni, pa me vendarle tako razhudijo, da moram tudi tukaj malo duso ocistit). Resno ne jemljem tudi tistih, ki imajo v opisu: dobro ohranjen... vec info na tel.. Menim, da si dovolj iskreno napisal vse, kar je na avtu bilo postorjeno in kaksno je stanje. Cena se mi pa tudi zdi primerna, glede na to da avto ni niti muzejski primerek niti hranilnica železovega (III) oksid hidrata (rje, kot pravi nek vprašljivo zanesljiv vir iz medmrežja). Upam, da čim prej prodaš in da se lotiš e12-ke, da beremo spet tvoje zanimive prigode. Pa srečno.

Hvala. Ja, slovenščina mi kr gre, če se potrudim. Samo zadnje čase opažam, kadar berem za sabo, da ene par vejic čudno zmečem med besede, ne vem, od kdaj to... :D

FR Wolf napisal/-a:Želim ti uspešno prodajo e30!

Hja če je pa zginla ena e12 z a.neta, za kero sm še sam reku da bi jo blo fajn it pogledat za nekoga k ma strast za te mašine. Kaplja čez rob je bil pa podatek z m20 motorjem ;)
Upam da čimprej odpreš temo in nas use obvestiš o tem. Za okus pa ena fotka men noro lepe e12. Keri me poznajo bojo z zaprtimi očmi vedl da gre za Alpino :)

Hvala!

Hehe, Alpine so hude, ampak tok daleč še nisem. :P Kar sem vidu E12k, mi je pa tale daleč najlepša: http://www.stanceworks.com/2014/04/a-ba ... d-bmw-e12/
Hoonigan, noun: a person who participates in any type of reckless driving, including - but not limited to - drifting, drag racing, and burnouts.
Uporabniški avatar
Hoonigan

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 19 Dec 2014, 12:06

Nisem si še vzel časa, da bi vzel ven števec in pogledal... Mi lahko kdo pove, če je bil tale števec z obratomerom narejen za 4-zyl? Če prav vem, so med sabo kompatibilni števci za vse 4-cilindraše?

Slika
Hoonigan, noun: a person who participates in any type of reckless driving, including - but not limited to - drifting, drag racing, and burnouts.
Uporabniški avatar
Hoonigan

OdgovorNapisal/-a marc » 19 Dec 2014, 12:54

Števci so medseboj kompaktibilni za vse modele (razen dizel in pri šestakih je števčk za kolicino bencina v tanku do 60). Za posamezne motorje se razlikujejo codiersteckerji, ki 'umerijo' signal senzorja hitrosti glavne gredi.

Codierstecker je na prvi strani števca desno spodaj. Na njem je kataloska koda. To se menja in bo delalo v vseh e30 z motorji za katere je stecker namenjen (torej obratomer in poraba v primeru potovalnega racunalnika, ostale veličine so neodvisne, imajo svoje senzorje).
Uporabniški avatar
marc

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 19 Dec 2014, 17:29

marc napisal/-a:Števci so medseboj kompaktibilni za vse modele (razen dizel in pri šestakih je števčk za kolicino bencina v tanku do 60). Za posamezne motorje se razlikujejo codiersteckerji, ki 'umerijo' signal senzorja hitrosti glavne gredi.

Codierstecker je na prvi strani števca desno spodaj. Na njem je kataloska koda. To se menja in bo delalo v vseh e30 z motorji za katere je stecker namenjen (torej obratomer in poraba v primeru potovalnega racunalnika, ostale veličine so neodvisne, imajo svoje senzorje).

Tako, ja, zarad skale ne paše iz 4-zyl v 6-cilindraša ali dizla in obratno, to sem mislil. Pa se da kako ugotoviti, za kater motor je bil števec narejen oz. "dešifrirat" kataloško codiersteckerja?
Hvala! :)
Uporabniški avatar
Hoonigan

OdgovorNapisal/-a marc » 19 Dec 2014, 17:51

Hoonigan napisal/-a:
marc napisal/-a:Števci so medseboj kompaktibilni za vse modele (razen dizel in pri šestakih je števčk za kolicino bencina v tanku do 60). Za posamezne motorje se razlikujejo codiersteckerji, ki 'umerijo' signal senzorja hitrosti glavne gredi.

Tako, ja, zarad skale ne paše iz 4-zyl v 6-cilindraša ali dizla in obratno, to sem mislil. Pa se da kako ugotoviti, za kater motor je bil števec narejen oz. "dešifrirat" kataloško codiersteckerja?
Hvala! :)

Se da seveda. :D Na bmwfans, (povezava je na prvi strani e30.si spodaj), vtipkaš kodo codiersteckerja v okenček za 'bmw part number' in ti pokaže za kateri motor je. :D
Uporabniški avatar
marc

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 19 Dec 2014, 18:13

marc napisal/-a:Se da seveda. :D Na bmwfans, (povezava je na prvi strani e30.si spodaj), vtipkaš kodo codiersteckerja v okenček za 'bmw part number' in ti pokaže za kateri motor je. :D

Super, hvala. :)
Uporabniški avatar
Hoonigan

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 20 Dec 2014, 22:52

@marc, mal si me zmedel. :D Sem mislil, da sem nekaj spregledal na števcu, ampak codierstecker je na zadnji strani tega števca (na desno od plavega konektorja) in je brez kataloške številke. @DulE30 pravi, da je to PPFL števec. :)

Drugače pa... The saga continues ~x(
Čez vikend sem imel namen zamenjat obutev, avto lepo oprat in spucat, potem pa naredit dobre slike za oglas. Slabo se je začel včeri, ko nisem spravil zadnjega kolesa z avta, ker je prijel na pesto (posledica, da ga že dolgo ni nihče snel), pri roki pa nisem mel nobene macole oz. česarkol pametnega, da bi jo spravil dol. Pa sem si mislil, ni panike, bom jutri ( = danes) zjutri odpeljal avto kar k mojemu vulkanizerju, pralnica je itak zraven.
[-x Zjutri pa avto ni vžgal. Najprej sem sumil akumulator. Treniral sem štart enočlanskega boba... nič. Potem sem se odpeljal do prijatelja po kleme. Je lepo verglal, ampak nič. Pridružil se mi je še prijatelj, da sva potrenirala še štart dvočlanskega boba... nič. Problem v iskri, ne v akumulatorju. Zamenjala sva vžigalne kable, še vedno ni vžgal. Nato sem šel kupit še razdelilno kapo in za vsak slučaj vzel še rotorček. Potem sem moral na pot, prejle pa sem se lotil menjave rotorčka in kape. Zamenjal, priklopil vžigalne kable in še vedno nič. Takrat je bil zraven tud @DulE30, ki je posumil benz pumpo, ampak po verglanju se voha bencin, tko da po mojem bi morala delat. Na pamet mi pade samo še cinšpula. Aha, novi rotorček je ful drugačen od tistega, ki je bil prej noter, ampak lepo paše, po moje ne bi smel bit to problem? Ma še kdo kakšno idejo? Ima kdo kakšno cinšpulo preveč? Res bi rad vsaj jutr tole končno zrihtal...

Slika
Uporabniški avatar
Hoonigan

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avti uporabnikov