Pozdravljeni.
Forum že dolgo časa gledam in berem in tudi sam sem se nekako skozi leta okužil z videzom starejše generacije bmw-jev. Tako je odločitev padla da en dan kupim dobro ohranjeno tri vratno e30. Avto sem kupoval kar nekaj časa. Par mesecev nazaj sem bil že trdno prepričan da avto uvozim iz poljske z 2.0 šestakom ampak je bil preveč rjav da bi tvegal stroške prevoza in časa. No tako pa smo en dan debatirali o eni e30ki ki se je dolgo prodajala na avto.netu ampak me je motilo ker ni bilo opisa. Prijatelji so me prepričali da pokličem prodajalca in gremo na ogled.Avto sem zaaral in naslednji teden sem šel ponj.
Torej to je BMW E30 316, avto je na uplinjač ima pet prestav. Delan je bil za jugoslovanski trg in grčijo tako da od opreme nima skoraj nič. Naknadno so bile vgrajene meglenke ki pa niso delale. Prvi lastnik je bil doma iz Domžal. Drugi pa iz Ajdovščine ki ga je tudi 2016 obnovil z low budget varjanto.. Ima par napak ampak kar je je. Sem pa zelo vesel ker imam vse papirje od prvega lastnika in vse račune ter knjižice.
Nekaj slik iz ogleda v Ajdovščini.
Na prvi vožnji. Avto ima lesen volan, ki je sicer zelo lep ampak ne paše v avto tako, da čaka na montažo original volana. Ima tudi novejši kasetar, ki tudi ne paše v avto tako da tudi to gre stran
Žal je takoj po nakupu nikje na avtocesti odletela sovoznikova obroba sprednjega odbijača. Pa hupa ne dela, pa meglenke tudi ne, pa notranje lučke tudi ne, pa cev iz posodice za zavore je preperela pa nekaj tuli (ležaj), pa armaturka je počena (upam da se najde še kje cela) Tako da plani so zaenkrat da to vse poštimam potem pa naprej.
V domači garaži