Napisal/-a Urko » 18 Dec 2014, 23:02
Sem šel pogledat ta avto, glede na to, da mi je ravno za vogalom.
In da komu prihranim pot in čas, ker avto jasno ni tak kot bi si človek mislil po napisanem oglasu.
- dejansko je od 1. lastnika, mapa v predalu popolna (navodila v DE, prevod, servisna,...)
- ni 316i ampak 316 YU fergi.
- karoserija je rjava na vseh tipičnih mestih: Vsi robovi kolotekov, vsa vrata spodaj, na pragovih tam kjer gredo ven stebrički, zadnja vezna cveti. Desni notranji kolotek katastrofa. Cev za tankanje obešena z žico, ker je nosilec odrjavel. Sprednji del in motorni prostor o.k., spredaj nikoli razbit, tudi drugače izgleda vse v prvi barvi. Streha na levi strani pri C stebričku malo valovita, izgleda kot da bi kaj padlo gor...
- notranjost odlično. Tepihi suhi, sedeži brez poškodb, tudi voznikov brez sledov obrabe. Volan precej zglajen za te kilometre, ampak dosti več km nima.
- testna vožnja: hladen motor je vžgal v hipu. Na čoku tekel nemirno. Ne spomnim se več, če je to normalno... Prestavna ročica ima precej lufta, vseeno se z menjalnikom upravlja tekoče. Volan stoji rahlo postrani, je neverjetno trd (ni serva), tudi med vožnjo kljub 175/14'' gumam ni tistega e30 lahkotnega filinga v rokah?! Podvozje je čvrsto, izgleda brez luftov, zavore primejo o.k. šele ko je pedal pritisnjen že precej globoko. Motor pospešuje zvezno, teče presenetljivo tiho in ogret tudi mirno.
- servisna evidenca pomanjkljiva, zadnji listek iz leta 2004, ko je bilo cca 130 000 km.
Toliko na kratko, imel sem 20 minut časa in to je to. Moje mnenje je, da je avto solidna osnova, rabi delo predvsem na pločevini. Če pa ga kdo rabi za zvozit je pa super. Delal bo še par let b.p.