1987 E30 316 a.k.a. winterwagen

V tej temi lahko predstavite svoje vozilo ali projekt.

Re: 1987 E30 316 a.k.a. winterwagen

OdgovorNapisal/-a Jack747 » 20 Dec 2014, 23:01

Murphyjev zakon: ko gre lahko kaj narobe, bo tudi šlo. Škoda, da mora it ravno zdaj vse narobe. Cinšpule nimam, ti pa lahko samo aplavdiram za super-humoren stil pisanja. Dobiš zlato Cankarjevo priznanje od mene! :))
Uporabniški avatar
Jack747

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 20 Dec 2014, 23:28

Jack747 napisal/-a:Murphyjev zakon: ko gre lahko kaj narobe, bo tudi šlo. Škoda, da mora it ravno zdaj vse narobe. Cinšpule nimam, ti pa lahko samo aplavdiram za super-humoren stil pisanja. Dobiš zlato Cankarjevo priznanje od mene! :))

Jah, očitno winterwagen noče od mene. :D Seveda je trenutno najslabši možen čas, da avto ne vžge, ker takega ne morem prodat... Pa tud te slike v oglasu ne pritegnejo kupcev, zato bi res rad jutri avto vžgal, spucal in poslikal, ker je v planu, da že ta teden pride E12.

Komaj čakam, da pride OSEL, sem kot majhen otrok. :) Obraz osla (see what I did there? :D ) na sliki prikazuje moje veselje zarad prihoda E12ke. No, Shrekov obraz pa odraža moje trenutno počutje zarad E30ke...
Slika

Da se tole ne spregleda... :-! :-! :-!
Hoonigan napisal/-a:Drugače pa... The saga continues ~x(
Čez vikend sem imel namen zamenjat obutev, avto lepo oprat in spucat, potem pa naredit dobre slike za oglas. Slabo se je začel včeri, ko nisem spravil zadnjega kolesa z avta, ker je prijel na pesto (posledica, da ga že dolgo ni nihče snel), pri roki pa nisem mel nobene macole oz. česarkol pametnega, da bi jo spravil dol. Pa sem si mislil, ni panike, bom jutri ( = danes) zjutri odpeljal avto kar k mojemu vulkanizerju, pralnica je itak zraven.
[-x Zjutri pa avto ni vžgal. Najprej sem sumil akumulator. Treniral sem štart enočlanskega boba... nič. Potem sem se odpeljal do prijatelja po kleme. Je lepo verglal, ampak nič. Pridružil se mi je še prijatelj, da sva potrenirala še štart dvočlanskega boba... nič. Problem v iskri, ne v akumulatorju. Zamenjala sva vžigalne kable, še vedno ni vžgal. Nato sem šel kupit še razdelilno kapo in za vsak slučaj vzel še rotorček. Potem sem moral na pot, prejle pa sem se lotil menjave rotorčka in kape. Zamenjal, priklopil vžigalne kable in še vedno nič. Takrat je bil zraven tud @DulE30, ki je posumil benz pumpo, ampak po verglanju se voha bencin, tko da po mojem bi morala delat. Na pamet mi pade samo še cinšpula. Aha, novi rotorček je ful drugačen od tistega, ki je bil prej noter, ampak lepo paše, po moje ne bi smel bit to problem? Ma še kdo kakšno idejo? Ima kdo kakšno cinšpulo preveč? Res bi rad vsaj jutr tole končno zrihtal...

Slika
Hoonigan, noun: a person who participates in any type of reckless driving, including - but not limited to - drifting, drag racing, and burnouts.
Uporabniški avatar
Hoonigan

OdgovorNapisal/-a Jack747 » 20 Dec 2014, 23:36

Zgleda, da je winterwagen malo ljubosumen na osla. Pa si že ugotovil, kaj je narobe, ali je še vedno samo upanje, da dobiš cinšpulo in da je to tudi problem?
Svečke OK?

Drugače pa sem malo gledal za m10 cinšpulo in probleme, ki jo pestijo... našel sem tole, če ti bo slučajno kaj v pomoč:

If you want to test your coil, follow these steps:
Disconnect all cables from the Coil
Using a multimeter, measure the resistance between the two Primary terminals. You should get a reading of 0.5 Ohms.
Now measure the resistance between terminal 15 and the King Post. You should get a reading of 5000 Ohms.
To test it is receiving power, ensure all cables are correctly attached, and then use a bulb to ensure you are getting 12V between earth and terminal 15.
The King Post connects to the distributor via one large HT lead. To test the condition of this lead, measure its resistance. It should read 2000 Ohms.
Uporabniški avatar
Jack747

OdgovorNapisal/-a Matej » 21 Dec 2014, 04:03

Če smrdi po bencinu in normalno vergla, potem je lahko samo "zalit". Kakšna vožnja je bila preden si ga zadnjič ugasnil? Če si ga samo večkrat preparkiraval je lahko tudi zaradi tega vse zalito in ne dobi iskre. Pomoje ni nič resnega, je pa znak da ima avto dušo. :)
Uporabniški avatar
Matej

Kraj: Giessen

OdgovorNapisal/-a marc » 21 Dec 2014, 09:44

Hoonigan napisal/-a:@marc, mal si me zmedel. :D Sem mislil, da sem nekaj spregledal na števcu, ampak codierstecker je na zadnji strani tega števca (na desno od plavega konektorja) in je brez kataloške številke. @DulE30 pravi, da je to PPFL števec. :)

Ja jaz sem imel v mislih tega:
Slika
Lokacija spodaj desno:
Slika

Ti imaš potem tole varjanto (obstajala do jan/'86):
Slika
Slika

Ja ppfl števci so dokaj redki tako da sem avtomatično predpostavil, da imaš tabeli codierstecker. :D
Uporabniški avatar
marc

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 21 Dec 2014, 13:31

Jack747 napisal/-a:Zgleda, da je winterwagen malo ljubosumen na osla. Pa si že ugotovil, kaj je narobe, ali je še vedno samo upanje, da dobiš cinšpulo in da je to tudi problem?
Svečke OK?

99% cinšpula...

Matej napisal/-a:Če smrdi po bencinu in normalno vergla, potem je lahko samo "zalit". Kakšna vožnja je bila preden si ga zadnjič ugasnil? Če si ga samo večkrat preparkiraval je lahko tudi zaradi tega vse zalito in ne dobi iskre. Pomoje ni nič resnega, je pa znak da ima avto dušo. :)

Sem razmišljal o tem... Če bi bil zalit, je bilo včeraj popoldne mogoče res še prezgodaj, da bi vžgal (samo cca. 8 ur), ampak sem danes spet probal (cca. 17 ur od zadnjega poskusa) in še vedno nič. Zadnja vožnja je res bla kratka, predzadnjo vožnjo pa je bil kr neki časa na pravi delovni temperaturi, preden sem ga ugasnil.
Tole dušo bi knockoutiral trenutno X( :)

marc napisal/-a:Ti imaš potem tole varjanto (obstajala do jan/'86):
Slika

Ja ppfl števci so dokaj redki tako da sem avtomatično predpostavil, da imaš tabeli codierstecker. :D

Ja, ta varianta je (slika na prejšnji strani). Števec je pa letnik '84. :)

Ima kdo kakšno cinšpulo za M10 oz. še kakšno pametno idejo ali nasvet? :-!
Hoonigan, noun: a person who participates in any type of reckless driving, including - but not limited to - drifting, drag racing, and burnouts.
Uporabniški avatar
Hoonigan

OdgovorNapisal/-a Matej » 21 Dec 2014, 16:11

Lahko da so membrane na fergazerju. Sploh če je avto mrzel trokiral, topel pa bil ok, je najverjetneje to. Če so membrane slabe, avto ob mrzlih dnevih hitro zalije in ne vžge.

Če je prej delal normalno je težko cinšpula. Če želiš preverit, vzemi ven eno ali vse svečke in jo/jih zamenjaj s suhimi (lahko tudi obstoječe/-o pogreješ). Naj en ob verglanju opazuje in če dobi iskro, potem ni cinšpula.
Uporabniški avatar
Matej

OdgovorNapisal/-a Matej » 21 Dec 2014, 16:49

Hoonigan napisal/-a:Tole dušo bi knockoutiral trenutno X( :)

Zdaj mi je pa jasna tista krvava marela. :p Je že prejšnji lastnik poizkušal pa mu izgleda ni uspelo in jih je dobil s konico marele. :))
Uporabniški avatar
Matej

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 21 Dec 2014, 19:39

Matej napisal/-a:Lahko da so membrane na fergazerju. Sploh če je avto mrzel trokiral, topel pa bil ok, je najverjetneje to. Če so membrane slabe, avto ob mrzlih dnevih hitro zalije in ne vžge.

Če je prej delal normalno je težko cinšpula. Če želiš preverit, vzemi ven eno ali vse svečke in jo/jih zamenjaj s suhimi (lahko tudi obstoječe/-o pogreješ). Naj en ob verglanju opazuje in če dobi iskro, potem ni cinšpula.

Prej je vžigal po kratkem verglanju, po mojem dokaj normalno za fergazerja. Prjatu je gledal, ko sem verglal in ne dobi iskre... Drugih svečk nimam, bo treba te pogledat.

Matej napisal/-a:
Hoonigan napisal/-a:Tole dušo bi knockoutiral trenutno X( :)

Zdaj mi je pa jasna tista krvava marela. :p Je že prejšnji lastnik poizkušal pa mu izgleda ni uspelo in jih je dobil s konico marele. :))

:D Jutr more vžgat, drugač ga bom še jaz z marelo...
Uporabniški avatar
Hoonigan

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 23 Dec 2014, 23:04

Zahvala @marc-u in @lancer-ju, winterwagen spet živi. :)
Danes smo zamenjal še cinšpulo, pa še ni vžgal, zato smo preverili še svečke in sta 2 imeli zlo šibko iskro. Z novimi svečkami avto vžge brez verglanja. Nagrada za dobro delovanje (najprej je sicer tekel samo po treh cilindrih, ampak se je potem pobral) je bla avtopralnica, nova obutev in mal rekreacije. :D

Foto material...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Dosegla sva vrtoglave hitrosti B-) :D
Slika

Pa še polepšan oglas... :)
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0obnovljen

Drugač pa sem od dans naprej uradno lastnik E12ke, jutri jo prevzamem. :)
Uporabniški avatar
Hoonigan

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avti uporabnikov