Update. Zadnja dva dni sta bila kar delovna, hkrati pa 'peklenska'.
Ko sva z lancerjem spustila zadnji del avta na klocne, se je na levem zadnjem pragu pod mestom za dviganje sesedel rob (posledica preteklega slabega popravila oz. barvanje bitumna/silikona čez takrat verjetno še zanemarljivo načet rob). Z notranje strani je bilo treba zadevo odrezati, no pogled v prag je pokazal da je zdrav in je kritična točka res samo na tistem mestu. Vse skupaj na obeh pragih je bilo pri koncih za poflikat 3 luknje:
Na desnem koncu robček (zopet posledica slabega popravila v preteklosti), in pa površinska rja okrog nosilca zadnjega mostu (na drugi strani podobno, nekoliko manj):
Po avtu je še cel kup površinske rje, ki je žal v celoti nisem uspel sanirat potrebno bi bilo peskanje, saj s žično krtačo, bormašino ne pridem zraven. Po možnosti tudi odstraniti ta kos in za njim sanirati rjo:
Luknja in manjkajoč rob, kjer se je avto posedel:
Po senaciji (v temeljni):
Sliko s spodnje strani prilimam jutri, saj sem jo pozabil narediti.
Pri sprednjem vpetju amortizerjev je bilo tudi nekaj malenkosti površinske rje. Vse se je seveda zbrusilo, namazalo z wurthom in mobihelovo temeljno barvo.
Kot zanimivost, ker vem da je to problem dosti e30k...z zgornjim vpetjem fedrov konzul na mojo srečo nima problemov. :
Z veseljem torej sporočam, da je nepričakovana kleparija končana in bo v kratkem zadnji most gor (potrebno je stvari še z bitumnom namazat,...). Sprednji konec pa čaka še odbojne gume.
Po avtu se prav tako napeljuje kompletno nove zavorne cevi. Moje so sicer bile še ok, tu pa tam malo začetkov gnilobe, ampak če se že obnavlja zavorne čeljusti in ostalo...why not (p.s. v planu je bila tudi obnova glavnega zavornega cilindra, žal ni zneslo..mogoče v bližnji prihodnosti .
Naročene so bile nove spojke, novi čepi za zadnji konec,...:
Spredaj so cevi, vključno s tisto, ki gre po požarni, menjane. Njadaljšo, ki poteka proti zadku je potrebno še napeljati. Žal trenutno nimam slik, bom poslikal jutri.
Prispeli so tudi diski s ploščicami:
Ker nasrečo delava dva jih je lancer pripravil na vgradnjo, medtem ko sem jaz pacal s temeljno:
Zadnji most je tudi že skoraj sestavljen, manjkajo še malenkosti (kakšni vijaki,...):
To je to zaenkrat