Kazalec za temperaturo hladilne tekočine

OdgovorNapisal/-a bushido » 09 Apr 2021, 08:27

Pozdravljeni,

Ker vsako leto e30 1.8 IS, m42 motor, pripravim za zimsko spanje, sem isto storil tudi lani. Avtomobil potem vsak mesec cca.1x prižgem, da zakrožijo tekočine, čisto zares pa za to, da čujem čudovit zvok :). Problem, ki sem ga opazil nazadnje je, da mi je pričel rasti kazalec za temperaturo hladilne tekočine. Kazalec mi je prišel na 3/4 vrednosti merilnega inštrumenta na armaturki. Sem pa že tudi lani poleti opazil, da mi je kazalček prišel nekaj čez polovico (ko sem stal na semaforju) in se je kasneje nekoliko znižal, ko sem speljal (vendar kazalček ni prišel točno na sredino kot bi moral ampak je bil vedno malenkostno čez).

Motor je bil 6 let nazaj na novo naret, zato ne sumim vodne pumpe in termostata (vožen je bil vseskozi z občutkom brez divjanja, opravljenih cca 10.000 km), ampak imam v mislih kot morebitnega krivca Wisco sklopko.
Se je že kdo soočil s podobnim problemom? Bom pa v kratkem vzel ven še ploščo z merilnimi instrumenti, da preverim kontakt na merilnem inštrumentu za hladilno tekočino če ni slučajno zrahljan.

LP
bushido
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 19 Jul 2016, 11:32