Re: M42 ITB projekt

OdgovorNapisal/-a mark_grlj » 20 Nov 2020, 10:30

error90 napisal/-a:Svaka čast lepo strokovno napisano in dokumentirano s slikami in videom :) . Bravo :-bd Koliko te je tole finančno stalo? Ter koliko ur si porabil za vse skupaj? Štekam če si hotel ostati na N/A vendar je prirastek moči še zmeraj dokaj majhen glede na trud ki ga vložiš. A si razmišljal kaj glede v smeri turbochargerja? Dajejo gor od minija S eaton M45 ali še večji M62. Ali pa kak turbo gor obesiš pa si prec na 200KM... samo potem to ni več N/A.
Tudi sam gledam malo kako bi kakšnega konjčka več izstisnil iz m42 motorja pa so ITB-ji prec 1000€+ dajo pa malo KM glede na denar, ki ga vložiš zato malo gledam prisiljene tlačno gnane zadeve.


Mene finančno ni dosti pršlo, 150€ trobente ki sm jih kupu, drugo pa samo materjal :) Ur nisem računal ki se je projekt razvleku že na eno leto :D Za podalške torbent narest sm porabu 8ur (2 uri na komad), pa dejmo reč za lopute in kolektor še ene 10 na grobo. S tem da je rablo še use prej zrisat,...

Ja kšen turbo al pa kompresor bi bil vrjetno manjši vložek in bol enostavno več moči če nebi blo potrebno mašine odpirat/obnavljat. Sam vse eno je pa zvok ITB-jev in atmosferca meni osebno boljše slišat in bolj paše v E30 ;) plus to da bo avto lažji če je N/A kot pa turbo. ne velik sam vsak Kg šteje če delaš na tem da bo avto čim lažji :)
mark_grlj
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 15 Nov 2018, 23:20