Re: 1991 E30 325iA cabrio ''francuz''

OdgovorNapisal/-a marc » 06 Avg 2017, 10:11

Idemo dalje! :D V juliju se je naredilo kar nekaj.

Kupljen ebay izpuh smo dodatno zaščitili in montirali zadevo. Žal se pri razgretem avtu še vedno pojavlja ropotajoč zvok :( . Sem upal, da bo menjava to odpravila, ampak očitno je problem v katalizatorju.
Slika
Slika
Es stimmt gut:D
Slika
Kar se samega zvoka tiče ni neke večje razlike. Pri nižjih obratih je motor malenkost glasnejši, drugače je pa dosti tiho vse skupaj. Res pa je, da imam gor še originalni katalizator in sredinski lonec. :D

Tapetništvo se je v juliju močno premikalo naprej. Po počasnem sestavljanju sedežev je bilo potrebno napeljati še inštalacijo gretja sedežev po avtu in urediti kable na samih sedežih.

Inštalacijo se je najprej povilo, kjer je razpadla:
Slika
Sledilo je polaganje, priključitev na omarico in testiranje delovanja:
Slika
Slika
Inštalacija v samih sedežih. Es ist gepruft :D :
Slika

Priložnost ponovnega podiranja plastičnih pragov sem izkoristil za montažo originalnih soundsystem zvočnikov spredaj:
Slika

Sledilo je urejanje stranskih tapet. Sovoznikova je bila na kotu močno poškodovana in jo je bilo potrebno ojačati s steklenimi vlakni. Iskreno z vratnimi tapetami nisem najbolj zadovoljen, verjetno so na Irskem večino časa na vlagi preživele in so zato zvite na več koncih...ampak ok. Malo sem jih popeglal in popoliral, tako da za silo bo, dokler kaj boljšega ne pride mimo. :D
Slika
Slika
Slika
Zadnje so pa v kar dobrem stanju:
Slika

Medtem se je še malo skakalo do Avtoaktiva po razne drobnarije, čepke,...
Slika
Osvežilo se je tudi mehanizme za pasove:
Slika

Pri sestavi sedežev sem uporabil boljše mehanizme/amortizerčke in osvežil vse 4 sanke. Zaradi uporabe pen in boljših delov iz dveh parov prednjih sedežev se je dalo naredit zadevo brez večjih luftov in neposedenimi stranskimi oporami.

Mogoče kot zanimivost. Pri barvanju sem iz obeh parov pomotoma različna vzglavnika pobarval. Razlika je v kotu vodil. Nisem vedel, da so bile tudi tukaj razlike...:
Slika

Zaradi prostorske stiske pri lancerju sem moral ustvarjati kar pri sebi v kolesarnici =))
Slika

Pri montaži tapet na avto se je popravilo voznikova povešena vrata, zamenjalo štoper in se jih očistilo. Prijetno presenečenje so bili pripravljeni kabli za visokotonce, tako da sem tudi te kar montiral:
Slika
Slika
Oh yes. Očitno ima avto tudi ogrevane ključavnice?
Slika

Trenutno stanje:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Manjka še nekaj malenkosti, vključno s plastikami na pokrovu strehe in bež ročaji vrat kar se bo pa uredilo v kratkem. Pokrov zadnje tapete na voznikovi strani imam za električno streho, ki je v planu drugo leto. Daljnoročno je cilj najti tudi nek lep bež tepih. :)

Plani za letos so še urejanje prtljažnika, ki je trenutno čisto gol in pa mogoče še kakšna malenkost.

Še enkrat velike zahvale lancerju za pomoč in prenašanje 'smaranja' v zadnjem mesecu ali dveh. :D :-bd
Uporabniški avatar
marc
 
Prispevkov: 1081
Pridružen: 30 Okt 2014, 15:33
Kraj: Ljubljana