Re: Vrednost E30

OdgovorNapisal/-a matejj » 15 Feb 2017, 18:44

Hja, stanje ete je res kar precej slabo. Recimo najcenejša na mobile je, kar se zunanjosti tiče, veliko boljša. Ta ima nekaj delov tudi poškodovanih(pokrov motorja, blatnik, desna vrata), ampak verjetno od manjših karambolov ali udarcev, ne izgleda kot od močnejšega trka. To me niti ne skrbi toliko, ker če bi se lotil restavracije, bi tako ali tako moral vse porihtat, bi pač še to zraven. Je pa zanimivo, da na poškodovanih mestih skoraj ni rje, medtem ko so zadnji blatniki kar dobro rjavi, pa nekaj je še pod zadnjimi lučmi, okrog šibedaha, ki naj bi bil tudi bolj kritičen, pa ni nič. Realnost pod tepihi je pa verjetno precej slabša.

Po eni strani je to dobro, ker bi avto dobil precej ceneje, po drugi strani pa so potem stroški precej višji in veliko več dela imaš. Pa za recimo nekaj malega več lahko dobiš precej lepše ohranjen avto. Mi je pa izredno všeč ravno zaradi opreme, tudi tiste s ceno preko 10.000€ so pogosto slabše opremljene, kar se pa motorja tiče bi pa vseeno raje 325i, se le bolj vrti. :D

Mogoče povem še to, da avto pravzaprav stoji v Nemčiji. In če se prav spomnim, ima lastnik že kar nekaj starih BMWjev, mislim da tudi serijo 6 ali 7 z V12 motorjem. Ne vem, zakaj ima kot zbiratelj in ljubitelj tak odnos do tega avta.

Sicer bi bila tale zamenjava karoserije čisto možna, ampak bi raje za ceno dveh kupil en boljše ohranjen avto, oz. pustil 316 v čimbolj originalnem stanju. Če je do zdaj še vse originalno, bi lahko bil celo veliko vreden za koga, ki si ga res želi. :)
matejj
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 13 Feb 2017, 23:22