Re: 1987 E30 316 a.k.a. winterwagen

OdgovorNapisal/-a Hoonigan » 10 Dec 2014, 01:06

Tole bi lahko pisal tud v temo ''Kaj ste danes naredili na svoji E30,'' ker gre za malenkosti, ampak ker že neki časa nisem nič napisal v to temo, bom pa zdej. V mojem stilu ;)

Odkar sem se nazadnje javil, se mi je spet spraznil accu. Dans sem se končno odločil, da moram nujno v garažo in neki zrihtat, preživet nekaj ''quality time-a'' z E30ko, ker drugače mi je non-stop letal po glavi kanarček... Tak, ki kr leti, čeprav ne zna leteti. :D Prvič sem začel razmišljat o prodaji svoje E30ke, in to zarad tega kanarčka...
Slika

Spet sem se mal zasanju, v glavnem, zadnjič sem prodal MT1 volan - v winterwagnu bom zaenkrat samo zamenjal 4-krakega za enakega (ki ga že mam), ki je res noro lepo ohranjen, €€€ pa bom raje investiral v špero, servo in kakšne take zadeve. :) Kupec volana mi je prinesel še kljuko za vrata na notranji strani, torej v tapeti, in 2 čepka za sprednji odbijač - en mi je manjkal. Za narest karkoli res pametnega na avtu bi rabil imet dele, zato je bil današnji projekt obsojen na prčkanje in urejanje malenkosti.

Ta ročka za vrata me je res živcirala, ker je bilo treba vrata v bistvu odpirat z obema rokama - z eno držat kljuko na svojem mestu, z drugo pa potegnit kljukico, da so se vrata odprla. Seveda je to proces, ki ga je treba ponovit ob vsakem izstopu iz avta, tko da me je res živcirala... And so it began...

Before
Slika

Razkopavanje
Slika

Sestavljanje nazaj
Slika

After
Slika

Vmes sem namestil še čepek v sprednji odbijač. Barva se nekak ne ujema najboljš, še dobr, da avto stoji v temi. :D
Slika

Ko je blo to dvoje zrihtano, sem se odločil, da bom naredil slikovni seznam preostalih stvari, ki me na avtu najbolj živcirajo. Disclaimer: avta še vedno nisem spucal, kar se na slikah jasno vidi, na čistočo občutljivejše občinstvo naj se pred ogledom posvetuje z zdravnikom ali farmacevtom.

Luža, no like :-q
Slika

Počeno steklo ogledala
Slika

Manjkajoč zaključek odbijača
Slika

Stanje feltn in še bolj - nebeško modri bobni (brez flasha so sicer bistveno manj opazni, ampak vseeno povečujejo možnost moje hospitalizacije v oblazinjeni sobi)
Slika

Amortizerček za havbo je že parkrat poskrbel, da sem ujel kakšno vzgojno...
Slika

Tesnila okrog sprednje in zadnje šipe
Slika

Zguljen volan
Slika

Pa tale Nemec, ki se dela Francoza...
Slika

...in ki je zdej že v bolnici, priključen na infuzijo :)
Slika

Aja, pa radio ni povezan, na to sem pozabil, pa tud upam, da ni potrebna kakšna hujša operacija kot priklopit konektorje.


That's All, Folks!
Slika
Zadnjič spremenil Hoonigan, dne 11 Dec 2014, 10:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Hoonigan, noun: a person who participates in any type of reckless driving, including - but not limited to - drifting, drag racing, and burnouts.
Uporabniški avatar
Hoonigan
 
Prispevkov: 178
Pridružen: 13 Nov 2014, 10:55