Re: 1985 e30 316 cosmosblau coupe aka "Servisno vozilo"

OdgovorNapisal/-a KockaE30 » 17 Avg 2015, 01:39

Preizkusni vikend mimo! :)

Avto se pelje čisto drugače. Ne vem ali je to bolj od stabilizatorja ali bolj od TA-Tech podvozja, ampak sedaj je v ovinkih veliko bolj "tail happy" :) Razen tega je nadležno nagibanje v ovinkih skoraj čisto izginilo. Kar se tiče udobja, mi trenutno podvozje ni pretrdo, se da peljati tudi kot daily. Se bom pa malce bolj izogibal makadama. :) Uglavnem, sedaj se pelje skoraj tako dobro, kakor sem zmeraj upal, da se bo, ko sem ga prvič zapeljal z dvorišča. :)

Je pa tole testno obdobje terjalo davek, in sicer v obliki tega, da je v levem bobnu počila spodnja vzmet, ki "špona" skupaj pakne. Cilinder je nato čisto porinilo ven, ker ni bilo upora, kar je povzročilo še odtek vse zavorne tekočine, poleg tega, da je v bobnu naredilo veliko razdejanje.

Na kratko, avto se pelje vsakič bolje, vendar je vsakič kaj novega za popravit/dodelat. Poleg tega, da sedaj, ko se dejansko drži ceste kakor se jo mora, še bolj kriči po večji moči, ki jo ubogi zmatrani 1.6 fergi ne proizvede.

Ko pa smo že pri popravilih, smo se lotili tudi odprave lufta v prestavni ročici. Puše v vzvodovju so bile nanovo podrejane, zamenjali smo tudi oba nosilca menjalnika, ter fiksno pritrdili "plato" ki drži vzvodovje za prestavno ročico. To plato so, kolikor jaz vem imele le PPFL M10 E30ke, ker imamo tudi 2 menjalnika iz PFL 316k, in imajo le en preprost nosilec nad vzvodovjem, ki vzvodovje drži gor (drži se na enem mestu na menjalnik, na drugem pa na šasijo), ta menjalnik pa ima 2 gibljiva nosilca na menjalniku za plato, poleg nosilca na šasiji, kar pomeni še več možnosti za luft. To smo odpravili s fiksno pritrditvijo plate na menjalnik, kar sicer pomeni zelo zelo minimalno povečanje vibracij na prestavni ročici, vendar to sploh ni težava. Če avta ne voziš vsak dan sigurno ne bi opazil razlike. Se pa zdaj zelo lepo da prestavljati prestave. (beri: peta ni več v sovoznikovem kolenu in druga ni več v voznikovem naročju. :) )

Distančniki za MIMe pa pridejo naslednji teden (upam..).

To bo zaenkrat to. Še 2 zelo slabo osvetljeni sliki.

EDIT: V čast prejšnjega namena avta preimenovan v "servisno vozilo" ;)
Priponke
TATech.jpg
TATech.jpg (55.82 KiB) Videno 9868 krat
nosilci.jpg
nosilci.jpg (87.45 KiB) Videno 9868 krat
"A ga mal zaliva?"
"Vejžde ga, če je pa fergi."
Uporabniški avatar
KockaE30
 
Prispevkov: 187
Pridružen: 17 Maj 2015, 19:08