Re: 1990 e30 318 is

OdgovorNapisal/-a lancer » 25 Mar 2015, 21:33

Najprej pohvale za vložen trud v projekt :-bd .
Zdaj vidim da imaš trenutno dva elektro ventilatorja... Glede na to da imaš električni ventilator za hlajenje motorja, bi lahko ta opravljal tudi funkcijo hlajenja kondenzatorja klime. Zato je po moje še en dodatni ventilator na sprednji strani odveč. Tako imajo rešeno recimo e36, e46 brez viskota . V praksi pomeni, da se prva stopnja ventilatorja prižge takoj ko prižgeš klimo.

V originalu ima e30 klima 2 tlačna stikala. Novo tlačno stikalo bo ok, se samo našraufa na sušilec... Ima že obe funkciji, če v sistemu zmanjka plina onemogči zagon kompresoja. Ali pa če preseže določen max. tlak izklopi kompresor. Jaz sem svojo klimo nadgradil z tlačnim stikalom od e36, ki ima še eno funkcijo. Ta vklopi 2. stopnjo ventilatorja, če tlak v sistemu doseže okrog 15 barov, kar pomeni bolj konstanen tlak v sistemu in optimalnejšo delovanje. :-!

Na termo stikalu imaš že novejši konektor upam, da imaš tudi konektor z kablom. Je pa še ena fora, da mora imeti temperaturno vrednost 80/88° drugače ne bo pravočasno vklaplal ventilatorja. :|

Drugače je pa tvoja inštalacija klime res "prežvečena" :( ampak se da zrihtati :)
Uporabniški avatar
lancer
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 31 Okt 2014, 22:40