Re: 1990 e30 318 is

OdgovorNapisal/-a bozzicek » 24 Mar 2015, 19:58

Zdravo,
da spet malo obudimo temo...Na avtu se konstantno nekaj dela (glede na do da je žena rodila celo več od pričakovanj), sedaj smo že pri delih bolj kozmetične narave.
Barvanje stebričkov in letev okrog stekel:
Slika
Z bumper sprejem pobarvana maska in ostali plastični deli, ki so z leti zbledeli:
Slika
Slika
Slika
Slika
Avto je dobil tudi nekaj bonbončkov, ki še čakajo na vgradnjo:
Slika
Slika
Slika
Slika

Aktivno se je delalo tudi na klimi:
Slika
Slika

Klima je praktično na novo narejena, izdelana ima nova tesnila, ventilacijska škatla je bila razdrta in očiščena, zamenjani so vsi O- ringi, novo tlačno stikalo, nov kondenzator, ventilator, sušilec, ekspanzijski ventil...
Da pa ne bo vse tako lepo smo prišli tudi do najbolj bolečega dela avtomobila trenutno - elektrike. Da je elektična napeljava slaba, je videti že na kilometer, praktično ni žice, ki bi bila cela. Tukaj bi se rad najprej zahvalil forumašu M42, ki mi je velikodušno odstopil še eno napeljavo, tako da bom v prihodnjih dneh počasi zamenjal vse konektorje in napeljal nove žice...
Z klimo, ki sem jo kupil prek ebaya sem sicer zadovoljen, sploh ker je ze v osnovi izdelana za r134a plin, vendar pa je napeljava v podobnem stanju kot elektrika celotnega avta.

Za pomoč sem prosil forumaša Marca in Lancerja, ki sta mi sporočila da mi z veseljem priskočita na pomoč, kdaj pa se še dogovorimo. Moji kolegi mi pri klimi žal ne znajo pomagati.

Marc in Lancer, podatke o avtu, motorju in klimi sta že dobila na zs, sedaj pa prilagam še nekaj slik, da si bosta lažje predstavljala s čim se je treba spopasti:
1. Del napeljave, ki povezuje tlačno stikalo, ventilator in kompresor, kam gre še drugi del kabla ne vem:
Slika
2.Prosti konektorji:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Mislim da sem poslikal vse konektorje, v kolikor potrebujeta dodatne slike mi javita in poslikam.
Uporabniški avatar
bozzicek
 
Prispevkov: 220
Pridružen: 20 Nov 2014, 22:18