Re: 1986 BMW 320i E30 cosmosblau

OdgovorNapisal/-a tomaž cosmosblau » 01 Feb 2015, 14:49

DulE30 napisal/-a:Welcome :-h lepo, da si se vrnil nazaj za volan tapravga avta :D in ga tud predstavil tu...sicer mi delaš mal konkurenco s temi zlatimi feltnami :)) ampak naj bo se bom js umaknu iz te scene :D ...aja če imaš mali diff, imam jaz enega 3.91...


Uf, sem pozabil omenit glede diffa... Bi ga vzel, vendar mi trenutno finance ne omogičajo. Imaš diff kompleten z ohišjem ali prodajaš samo zobnike? Če je kompleten me zanima še, če ima špero.

marc napisal/-a:
tomaž cosmosblau napisal/-a:@Marc: Ja, res je. Avto bo nekaj časa pod kozolcem na "varnem". Tista garaža je res polna vlage, zato je tudi "črnuh" začel plesneti znotraj. To sem opazil na žalost malo pozno. Sicer pa imam v planu narediti garažo v zadnjem delu hiše, kjer je nekoč bil skedenj in prostor za kmetijske stroje. Treba bo nasuti kar nekaj materiala in narediti nova vrata, je pa ravno tako suho in dobro prezračeno. Sem si prebral temo o bivšem avtu, mislil sem da ga boš že prej začel rihtat in da bo v kakšni garaži. Saj razumem, da pač ne znese, ni kaj. Je pa res vprašanje, koliko se je sploh še smiselno ubadat z obnovo, za praktično učenje pa je dober. No, kakorkoli, naj ti služi kot si sam želiš :-bd

Ja, dobra štalca je skoraj osnova za imet ljubitelsko e30 :/. Mi 'blokovski' e30 fani imamo s tem toliko več problemov.

Na tistem mestu, kjer stoji tvoja bivša e30 bodo postavljena tla in pa streha. Nažalost je lani bilo preveč 'projektov' na kupu in ni zneslo... :(( bomo videli letos kako in kaj. Pod avtom in nad avtom je cerada + lokacija je zelo prevetrena (kraška burja :D ) tako da je širjenje rje glede na pogoje kar se da ustavljeno (stanje rje se od nakupa ni dosti spremenilo :) ). Kaj in kako pa bomo videli...če mi pride kak cabrio pod prste ali kaka original 2v 325i šasija gre ta verjetno stran od hiše. :)



Ja, če dobiš kaj od naštetega za obnovit, potem itak ni za razmišljat. Je pa res, da moj bivši ("črnuh", da se razume) ob prodaji ni zgledal v tako slabem stanju. Se je precej več odkrilo, kot sem sam mislil in pričakoval. Sedaj pa ni videti konca, če pomisliš na rihtanje karoserije... Sicer pa povsem drži, sam imam srečo da živim v hiši s pripadajočim gospodarskim poslopjem in res nimam preveč problemov s prostorom za shranjevanje oldija...blokovcem je to skoraj da onemogočeno. Eno garažo najet pa tudi ni prav poceni. Veliko sreče ob iskanju druge, boljše osnove (in tudi bolj zanimive). Črnuha pa imej za izživljat...moj predlog.



lp
tomaž cosmosblau
 
Prispevkov: 84
Pridružen: 29 Jan 2015, 16:05